TINC UNA FANTASIA ERÒTICA…

L’altre dia una senyora m’explicava que se sentia culpable, perquè quan fa l’amor amb el seu marit, s’imagina fent l’amor amb altres homes. Aquest va ser un recurs al qual va recórrer, al sentir que amb el pas del temps, el seu desig sexual, anava a la baixa. Estava espantada, perquè tenia la sensació que l’estava enganyant… S’amagava i s’avergonyia d’aquests pensaments. Li feia pànic que el seu marit se n’acabés assabentant!

  • Què són les fantasies eròtiques?

Són qualsevol tipus de pensament, imatge mental, sensació o audició amb contingut sexual o eròtic que ens genera una resposta emocional i reacció física. Es produeixen durant la vigília i són fruit de la nostra imaginació. Tal i com s’acostuma a dir dins el món de la sexologia, el principal òrgan generador de desig és el cervell.

Tot i així, tendim a creure que el nostre imaginari sempre ens regalarà una reproducció agradable, estimulant i aventurera, però això, no sempre és així. De vegades, les representacions mentals van en direcció oposada al que pensem de nosaltres, del què volem, del què creiem adequat o moral, activant-nos emocions o sentiments desagradables,  generadors de conflicte intern. No tot el que fantasiejo, és sinònim que ho desitgi!

  • Quina és la funció de les fantasies?

En les parelles estables, per exemple, on el desig ha anat perdent força amb el pas del temps, les fantasies eròtiques són una gran font de reactivació d’aquest. Trobem parelles amb poc desig sexual, per no dir nul, ja que estan centrades en la ment, en la feina, en l’ intel·lecte, desconnectant-se, poc a poc, de les sensacions corporals, han abandonat el joc, la seducció, deixant-se endur per l’estrès de la quotidianitat, amb coneixement o no, que és el gran enemic del desig sexual. Qui està completament centrat en l’activitat del dia a dia, està desconnectat del seu desig sexual. Si no incorporem l’erotisme en la nostra agenda, viurem sense sexualitat. Com menys pensem en el sexe, menys desig sexual tindrem. Si volem activar el nostre desig, haurem de començar a incorporar la fantasia en el nostre dia a dia.

  • Les fantasies sexuals, han de tenir un límit?

No! La gràcia de la imaginació és que no hi ha límit, aquest el posa cadascú. La fantasia sexual, per si mateixa, no en té cap, ni cap a una banda, ni cap a l’altra, ni si imagino molt, com si imagino poc… El tema se’ns gira en contra quan allò que imaginem, o no imaginem,  ho jutgem com a anormal, impropi, inadequat, immoral o pecaminós: Vols dir que imaginar això no és estrany? Sóc una persona massa pervertida? Puc caure en comportaments promiscus?  Sóc infidel? Tant si tenim fantasies, com si no, en aquest moment, cal tenir present que som el que fem, no el que imaginem! Per exemple: si tinc fantasies amb persones del meu mateix sexe, m’haig de qüestionar la meva orientació sexual? Si m’imagino una escena eròtica amb el conserge, vol dir que hi tinc una atracció reprimida? Tinc un problema de parella important? Si sento excitació imaginant com una serp m’acaricia el cos, vol dir que desitjo tenir relacions sexuals amb ella? No, no i no! No té perquè ser res de tot això! Recorda: No tot el que fantasiejo és sinònim que ho desitjo! No confonguem fantasia amb desig, ni desig amb excitació. Mentre que l’excitació és una resposta fisiològica davant una estimulació, el desig és una resposta subjectiva davant allò que vull. I la fantasia, pot millorar-les totes dues.

  • Les fantasies sexuals s’han de dur a terme?

Depèn! Una fantasia, mentre està situada en la nostra ment, pot ser molt estimulant, generalment tot encaixa, és harmònica i el seu desenllaç es desenvolupa amb fluïdesa… Però compte, que la realitat va d’una altra història! Passar de les expectatives a l’acte, pot generar molta frustració o pertorbació. No és el mateix imaginar-nos que fem l’amor dalt d’un arbre, que fer-ho de veritat. No és el mateix excitar-me imaginant que visc una violació, que viure-la de veritat.  A l’hora de dur una fantasia a terme, cada un ha de ser responsable de saber fins on es permet experimentar, d’acord als propis valors i capacitats. Tota imaginació que ens aporti plaer i estimulació i, alhora, sigui congruent amb els nostres principis, serà una ajuda per ampliar la nostra realitat sexual i la de la nostra parella. Si sobrepassem aquest límit, ens arrisquem a tenir una experiència que ens generi culpa, vergonya, ràbia o, fins i tot, un trauma! Cal saber, doncs, fins on podem arribar. Recuperem el conserge: mentre que imaginar-m’ho, pot ser molt plaent, tenir-lo dins al llit de veritat, juntament amb el meu marit, pot suposar un gran calvari!

  • És bo, compartir-ho amb la parella?

I tant! Però ni sense sentir-nos-hi obligats, ni ferint la sensibilitat de la nostra parella. Coneixent-nos i coneixent-la, cal saber que les fantasies compartides, amplien el nostre repertori sexual, ens ajudaran a trencar la monotonia, a explorar noves pràctiques, trencant prejudicis i creences limitadores, ens aporten noves idees i noves eines. Si ens prenem les trobades sexuals com un joc, la imaginació ens aportarà varietat, sorpresa i diversió. Tornem a la senyora del començament: Com ho va resoldre? Jugant a jocs de rol amb el seu marit. L’important és conèixer-se a un mateix i saber fins on es pot arribar. Cal respectar el nostre llindar, així, com el de la nostra parella. Quan tots dos membres estem d’acord en allò imaginat, podem crear diferents escenaris que ens estimularan i ens permetran sortir de la rutina, enriquint, així, el nostre món eròtic i la nostra complicitat. Promourem la nostra competència sexual, guanyarem confiança, creixerem eròticament, i tot això ho farem juntament amb la nostra parella.

Ens atrevim a imaginar?!!!

 

2 respostes a «TINC UNA FANTASIA ERÒTICA…»

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *